26 Eylül 2016 Pazartesi

AKSAÇLILAR III. TOPLANTILARINI YAPTILAR AĞUSTOS 2016



70’li yıllarda Denizli Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) çatısı altında organize olan, 2016 yılının “Aksaçlıları” Öğretmenevinde lll. kez bir araya geldiler. İlk toplantıyı 42 yıl sonra gerçekleştiren MTTB’liler duygusal anlar yaşamışlardı. 43 yıl sonra yapılan ll. Toplantıda neler yapabiliriz konusunda yoğunlaşılmıştı. 44 yılsonra lll. toplantıda nelerin yapılabileceğinin bir denemesi yapıldı. Önceden hazırlanmış gündem çerçevesinde yapılan lll. toplantı oldukça verimli geçti. Saat 1o da başlayan toplantı 15.00 te sona erdi. Oturum Başkanlığını Mehmet Çiftçi’nin yaptığı toplantı iki bölümde gerçekleştirildi. 42 kişinin iştirak ettiği toplantının ilk bölümünde tanışma yapıldı. Hatıralar anlatıldı. kısa da olsa yine eski günler yadedildi.






Tanışma ve kahvaltı faslından sonra, Mustafa Örki’nin “Hayatı Verimli Yaşamak” konulu 20 dakikalık sunumu dikkatle dinlenildi. Örki yaptığı sununda 3 alt başlığın altını çizdi:


1-Müslümanlar arasında üretken bir bilgi akışından bahsetmek mümkün değildir. İleriyi gören ve hesabını geleceği inşa etmek için yapan Müslümandan bahsetmek çok zordur.


2-Salih amel eksiğimiz var. İkinci ve üçüncü kişilerin istifade edebileceği amellerimiz çok az. Müslümanlar dünyevileşmeye başladı desek abartılı olmaz.


3-Mehdi inancı sıkıntı doğuruyor. Son Fetö terör örgütünün yaptıkları inançlarından kaynaklanıyor. Mehdinin geleceğine inanan bu cemaat, Mehdi olarak da Fethullah Güleni biliyorlardı. Bu inanç Ehl-i Sünnetin inancıdır. Şia’da da vardır bu inanç. Başımıza gelen belalar durduk yere gelmiyor. Önce dinimizin içinde bulunan yabancı unsurlardan kurtulmamız gerekiyor.






İkinci bölümde, Fethullah terör örgütü üzerine katılımcılar beşer dakika konuşma yaptılar. Konuşmacılar:


Bu konu da konuşurken itidali elden bırakmamak gerektiği konusunda birleştiler. Suçlu olanlar cezalarını çekmelidir. Ancak diğer insanları zan altında, töhmet altında bırakacak küfürlü, aşağılayıcı ve maksadını aşan konuşmaların yapılmaması gerekir dediler.


İfrat ve tefritten uzak durmanın Allah’ın rızasına daha uygun olacağı da tenbih edildi. Ayrıca herkesin sorumluk taşıdığı dile getirildi.


Düşmanların düşmanlıklarının acımasız olduğundan bahsetmenin suçu başkasına atarak rahatlamaktan başka bir işe yaramadığından bahisle herkesin yapması gerekeni mutlaka yapması istendi. Müslümanlar başkalarının ne yaptığından değil kendilerinin neyi yapmadıklarından hesaba çekileceğinin altı çizildi.


Malından, canından ve zamanından Allah için ayırması gerekeni ayıramayan Müslümanların gelecek inşa etmek konusunda söz söyleme hakları yoktur denildi.




Dilek ve temenniler bölümünde ise;


1- MTTB nin tekrar açılması gerektiği dile getirildi. MTTB olmaz ise mutlaka başka bir isim altında kurumlaşmaya gidilmesinin önemi vurgulandı.


2-Tertip heyetine yeniden Mehmet Çiftçi, Mehmet Özkan, Ömer Özden, Abdullah Başgün ve Selehattin Acar seçildi.


3- 4. toplantının, tespit edilen konular içinden seçim yapılarak 2017 yılının 5 şubat günü bir panel çerçevesinde yapılmasına karar verildi.


Not: Konuşmaların özeti hazırlandığında MTTB sayfasında ve Facebook da yayınlanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder