27 Mayıs 2013 Pazartesi

KADINA CENNET VİZESİ KOCADAN



Kadınlarıaşağılamak ve İslâm'ı kadın düşmanı bir din olaraktanıtmak için hadis uyduranlarlarınve uydurulan bu hadisleri kitaplarına alarak servis yapanların iyiniyetlerinden söz etmek mümkün olmuyor.
Kur'anher türlü detayı verirken, Kur'an'da olmayan zorlukları dinesokarak ilaveler yapanlar kadının namaz kılmasını, oruçtutmasını, Kur'an okumasını aybaşı durumunda engelleyerek,kadın erkek ayrımı yapılmadan farz kılınan Cuma namazınagitmelerini engelleyerek, eksiltmeler yapmışlardır. Oysa Kur'an'ındininde ilave gibi eksiltme de hoş karşılanmaz:"Eğero (Muhammed), Bize karşı, o Kıtab'a bazı sözler katmışolsaydı, Biz onu kuvvetle yakalar, şah damarından keser yereçalardık." (Hakka 44-46)
Kadınbu kadar kötülendikten sonra hiçbir fikrine değer verilmeyen birvarlığa çevrilmiş ve "Kadınlara itaat eden helak olur"şeklinde Kur'an'danonay alamayacak uydurma hadisler, Kur'an'ın ahlakıylaahlaklanmış olan Peygamberimiz'e fatura edilmiştir.
Okuyalım:

"Birkadın kocası kendisinden razı olduğu halde ölürse ancak Cennetegirer.''(1)
"Kadınlarınhayırlısı, erkeklerin yaramazlıklarına, kötü huylarınasabredendir, bu sabır onların cennete girmesine sebeptir.''(2)
Buhadisler gibi kadınların çoğunun cehennemlik olduğunu iddia edenhadislerin yanında, kadının cennetegidişi için kocasının kendisinden memnuniyeti şart olarakgösterilir.
Müslimde, Buhari de, Tirmizide, Muvatta da, Şii kaynaklar da, Emevi ve Abbasi dönemindeuydurulmuş, bazı kişilerin kadına kendi bakış açılarınıdinselleştirmeye çalışmalarının ürünü olan, bu tipuydurmalarla doludurlar. Oysa Kur'an'ın hiçbir yerinde birazönce örneklediğimiz tipteki hadisler gibi kadınların çoğununkötü, cehennemlik, dinen eksik olduğu geçmez. Kur'an, üstünlüğüerkek veya kadın olmaya değil, Allah'a yakın olmaya, Allah'ındininde titizliğe bağlar.
"Eyinsanlar! Biz sizi bir erkek, bir dişiden yarattık ve birbirinizletanışmanız için sizi halklar ve kabileler kıldık. ŞüphesizAllah katında en üstün olanınız takvaca en ilerideolanınızdır.''(3)
"Namazıbozan şeyler kara köpek, eşek, domuz ve kadındır.''(4)
"Uğursuzluküç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta.''(5)
"İçinizdenbiri yaşı ileri, ağzındaki dişleri dökülmüş, görünüşitibariyle de çok çirkin olabileceği gibi aksine karısı da gençve güzel olabilir. Bu genç ve güzel kadın çarşıya çıktıktanveya davet edildiği düğün ve ziyafetten evine döndükten sonradışarıda gördüğü yakışıklı erkeklerle yaşlı, dişleridökülmüş kocasını kıyas ederek kocasının yüzüne dahibakmak istemez. Belki kocasının kendisini öpmesini ve cinselilişkide bulunmasını dahi istemez. İşte genç kadınınerkeklerin çokça bulunduğu çarşı, pazar, şenlik ve toplantıgibi yerlere gitmesinin kadın üzerinde yapacağı etki en azındanbudur.''(6)
"Dövmeyapan ve yaptırana, yüzdeki tüyleri aldıran ve estetik içindişlerini seyrelttiren kadınlara Allah lanet etsin.''(7)
"Takmasaç takan, taktıran, kaşları incelten, kaşlarını incelttiren,dövme yapan ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.''(8)
"Eğerbir kadın peruk takarsa, eğer kol ve yüzüne dövme ya da benyaparsa, yüzünden ve kaşlarından cımbızla kıl aldırırsa,yüzüne güzellik vermek için şekil değiştirirselanetlenmiştir.''(9)
"Birhadise göre Ashabı Kiram karılarının pencere ve kapıaralıklarından dışarıyı seyretmelerini ve erkek görmeleriniönlemek üzere evlerinin pencerelerini sıkı sıkıya kapatırlar,dışarıya bakanlara dayak atarlardı. ''(10)
"Kadınlarızarar vermeyecek miktarda aç, aşırı gitmeyecek kadar dakıyafetsiz bırakınız. Çünkü kadınlar iyice doyar, güzelcegiyinirlerse onlar için dışarı çıkıp gezmekten daha sevimlibir şey yoktur. Fakat onlar biraz aç, biraz da çıplak kalırlarsaonlar için evde oturmaktan hayırlı bir şey yoktur.''(11)
"Kadınlarınızaevlerinin kapısında oturmamaları için yeni elbise yaptırmayın,çünkü elbiseleri güzel ve yeni olursa kalplerine dışarı çıkmakarzusu gelir.''(12)

Kadınıuğursuzsaymak

Dışarıçıkması gereken kadın kocasından izin aldıktan sonra dışarıçıkacak ve şu kurallara kesin uyacaktır:
1-Sıkısıkıya örtünüp kötü giysilere bürüne,
2-Hiççıkmamış gibi davrana,
3-Başınıöne eğip kimsenin yüzüne bakmaya,
4-Kalabalığakarışmaya,
5-Erkeklerinbulunduğu yerlere yanaşmaya,
6-Herkesindolaştığı sokaklardan uzak dura,
7-İşinibir an önce bitirip evine döne, (13)
Buuydurma izahlarla; kendigörüşünü, kadınlara olan aşırı kıskançlıklarını dînibir buyruğa çevirip, topluma dini bu şekilde sunanlar, dinsizlerindinimize saldırısı için ortam hazırlamışlar ve birçokkimsenin dinimize olan inancının sarsılmasına sebep olmuşlardır.
Kadınınen makbulü koyun cinsidir
"Kadınsekiz sıfatlıdır:
1-Giyimkuşam hevesinden dolayı maymun.
2-Fakirdüşmeye razı olmadığından köpek.
3-Kocasınave diğer insanlara kibrinden yılan.
4-Gecegündüz koğuculuk yaptığından akrep.
5-Evdeneşya sattığından fare.
6-Erkeklerehile kurduğundan tilki.
7-Kocasınaitaat ettiğinden dolayı koyundur.''(14)
Buizahlardan sonra en makbul kadının koyun cinsi olduğu açıklanır.Her türlü özgürlüğü elinden alınan kadının, Allah'ınfarz kıldığı hacca bile tek başına gitme özgürlüğü yoktur.Kadının 90 km'den uzağa yanında bir yakını olmadan (baba,amca, dayı, kardeş, koca gibi) gitmesi haram ilan edilir. Bu yüzdenkadınlar yanlarında bir yakını olmadan Hacca bile gidemezler.Oysa Allah haccı erkek, kadın ayrımı yapmadan ve böyle bir şartbelirtmeden müslümanlara farz kılmıştır.
Kadınıncamiye gidip namaz kılması da, camiye gitmek için kadınlarınevden çıkması gerektiği için engellenmeyeçalışılmış ve bununla ilgili de hadisler uydurulmuştur. Buhadislere göre kadının evde namaz kılması, camide kılmasındandaha sevaptır, hatta evde bile yatak odasında kılması, oturmaodasında kılmasından daha sevaptır.
OysaAllah şöyle buyurur: "Mümin erkeklerle mümin kadınlarbirbirlerinin dostlarıdır.''(15)
Ayettende anlayacağımız gibi Allah iman eden erkek ve kadınların, cins,mahrem, namahrem ayrımı yapmadan dost olmalarını istiyor. Pekicamiye gitmek için bile evden çıkması, erkeklerle konuşmasıbile engellenen kadın bu dostluğu ne zaman ve nasıl kuracaktır?Hayat sahnesinde yanyana faaliyetin, yardımlaşmanın, beraberhizmetin insan neslinin yarısı olan kadının dışlanması vediğer yarısı olan erkeklerle irtibat ve dayanışmasınınkesilmesiyle sağlanması mümkün müdür? Aynı ayetin devamındabu dostluğu sağlayanların Allah'ın rahmetini kazanacağısöylenir.
Hanefilerdenbazıları kadının sesinin de avret olduğu görüşündedirler.(16)
Birhadis şöyledir: „Ancak ve ancak mahremleriniz olan erkeklerlekonuşacaksınız.'' (17)
Bırakınkadın erkek Müslümanlar'ın arkadaşlık etmesini; haremlikselamlıkla, kadınlar erkeklerden tamamen soyutlanmış ve kendiaralarında konuşan kadınların sesinin bile erkekler tarafındanduyulmaması gerektiği söylenmiştir. Ancak çok zaruret olursakadın ağzına çakıl taşı alarak erkeklerle konuşebilir.
Camiyegitmesi, tek başına hacca gitmesi, erkeklerle konuşmasıengellenen kadının, aybaşı olduğu zamanlarda namaz kılamayacağı,Kur'an okuyamayacağı, oruç tutamayacağı izahlarıyla da buibadetleri engellenir. Oysa Allah Kur'an'da aybaşı olan kadınlasadece cinsel ilişkiye girilmemesini ister. Eğer Allah aybaşılıkadının namaz kılmasını, Kur'an okuyup, oruç tutmasınıistemeseydi hiç şüphesiz bunları da bildirirdi. Fakat aybaşılıkadını pis gören mantık, -İsrailiyat kökenli uydurmalararacılığıyla- Kur'an'a aykırı bu uygulamayı da dinimizesokmuştur.
"Sanakadınların aybaşı halini sorarlar. De ki: O bir ezadır. Aybaşıhalinde kadınlardan uzak durun ve onlar temizleninceye kadarkendilerine yaklaşmayın.'' (18)
"Kadınlaradanışmayın, onlara muhalefet edin. Kadınlara muhalefet edin, zirakadınlara muhalefet berekettir.'' (19)
"Kimki karısına itaat ederse Allah (cc) onu yüzüstü Cehennemeatar.'' (20)
  
Rüştü Kam
------------------------------------------- (1)Riyazus Salihin
(2)Kadınlara Dini Bilgiler sayfa:88
(3)49Hucurat Suresi 13
(4)Sahihi Müslim, Salat 265; Tirmizi Salat 253/338 Ebu Davud, Salat,110/720
(5)Ebu Davud, Tıb, 24/3922; Müslim, Selam, 34/115 Buhari, Nikah,17/4805
(6)İmam ŞaraniUhudül Kübra sayfa:773
(7)Sahihi Buhari
(8)Ebu Davud, Tereccul, 5
(9)İmamŞarani - Uhudul Kubra - Sayfa 313, 867, 889
(10)İmamıGazaliİhyayı Ulumuddin 2/122
(11)İbnülCevzi, Mevzuat, II/282283; Suyuti, Leali, II/154 İbn Arrak,Tenzihü'şŞeria, II/212213
(12)İmamıGazaliKimyayı Saadet sayfa:178 İbn Ebi Şeybe, Musannaf, IV/II, 420
(13)İmamıGazali - İhyayı Ulumuddin - 2/290
(14)İmamıGazali İhyayı Ulumuddin
(15)9TevbeSuresi 71
(16)FıkhusSiyre sayfa:400
(17)İbniKesir 4/355
(18)2BakaraSuresi222
(19)KadınlaraDîni Bilgiler 44,45 Suyuti, Leali II, 147; İbn Arrak, Tenzihü'şŞeria II, 210
(20)İbnArrak II, 215


Beğen · · · Tanıtımını Yap ·

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder