10 Mart 2018 Cumartesi

KAYIP TÜRKLER/ DR.LATİF ÇELİK 2018


Dr.Latif Çelik II.Dünya Savaşı Döneminde Nazi Almanyası tarafından kurulan Türkistan Lejyon Ordusu’nun nasıl yok edildiğinin acıklı hikayesini anlattı.



Dr. Latif Çelik, Türk Eğitim Derneği'nde "KAYIP TÜRKLER" konulu bir konferans verdi. Çelik özetle şunları söyledi. "Hitler ile Stalin arasında başlayan kanlı düello, Sovretler Birliği sınırları içinde yaşayan Türk toplumuna ümit ışığı olmuştu. Almanların bu konudaki vaadlerine kanan Türk toplumu, Alman ordusuna kendi üniformalarıyla katılarak Ruslara karşı savaşmaya başladılar. Komunist rejim altında inim inim inleyen Türk Toplumu bu düellonun kendilerine hürrriyet getireceğine inanmaya başlamışlardı. Bağımsız Türkistan hayali onların paralı asker olmasına mani olamadım.
Savaş Almanların aleyhine sonunçlanınca Hürriyet Savaşçısı 4 Milyon Türk kaybolup


gittiler. Kimileri savaşta öldürüldü, kimileri savaş sonrasında kurşuna dizildi, kimileri de Rusya'ya dönmektense intihar etmeyi tercih ettiler. Sağ omuzlarında Allah bizimledir yazan, sol omuzlarında SS işareti ve şapkalarında da bozkurt resmi olan bu Hürriyet savaşçıları maalesef unutturuldu. Bunlar 'İkinci Dünya Savaşı'nın Kayıp Türkleri' dir..." Allah rahmet eylesin.


Böylesine önemli konuları, ayağınıza kadar gelen uzmanlarından dinlemek varken, gündelik işleri bahane ederek bu tür oturumları atlayanların, pişmanlıklarına ekleyecekleri çok keşkeleri olacaktır. "Türkistan Lejyonları" nın acılarla dolu hatıraları birgün gelecek, sorumluluk duygusundan uzak yaşayan paranın esir aldığı, gündelik işlerin esir aldığı kendilerini akıllı sanan o zavallı kişilerin de kaderi olacaktır.
Nort:
1-Konferansın geniş özetini ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım.
2-Daha da geniş bilgiye ulaşmak isteyenlerin, Dr.Latif Çelik’in KAYIP TÜRKLER kitabından edinmeleri gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder